lederudvikling (foto: se-institute.dk)

lederudvikling (foto: se-institute.dk)

Lederudvikling er en central del af det at påtage sig ansvaret som leder. I alle organisationer er der ledere, som har besluttet sig for at de magter jobbet at varetage interesser på vegne af andre. At være leder er et job, som ingen vil mestre perfekt. Lederudvikling er derfor en central del af alle lederstillinger.

 

Når der er sagt A må der også siges B. Så snart nogen indtræder i en rolle, hvor der skal forvaltes ansvar for andre og for en organisation som helhed er lederudvikling helt afgørende for konstant at holde trit med tidens trends inden for ledelse. Samtidig er det bare en central del af det at lede: At vise hvad det vil sige at gå forrest. Det gøres kun ved fortløbende at holde et højt kompetenceniveau.

 

Ikke blot er der et ansvar ved at være leder. Der er også et enormt potentiale for at udvikle en organisation. En dygtig og engageret leder, der bliver ved med at holde sine kompetencer ved lige med lederudvikling, kan flytte en virksomhed, en medarbejdergruppe eller en frivillig organisation langt.

 

Mulighederne

På den korte bane kan det at udvikle sig som leder betyde at medarbejdere kommer til at vise større respekt. Med større kompetencer følger naturligt større respekt. Fagligt overskud manifesterer sig dermed på den korte bane, når en leder dyrker lederudvikling.

 

På den lange bane kan en dygtig leder, som holder sig opdateret på nye ledelsesmetoder bibringe enhver virksomhed enorm værdi. Det organisatoriske overblik der følger med en veluddannet leder kan bane vejen for mere velovervejede beslutninger der i den sidste ende giver et større afkast på bundlinjen. Mere intelligente beslutninger, der viser resultater smitter af hele vejen igennem organisationen.

 

Der findes kurser der bidrager med lederudvikling uanset størrelsen af den lederpost der varetages. Executive Management Programmes til topledere, Executive Board Programmes til bestyrelsesmedlemmer og High Potential Management Programme til mellemledere er alle eksempler på kurser der taler til hvert sit lederniveau.

 

Hvis du er leder eller blot interesserer dig for ledelse kan du finde lederudvikling på www.se-institute.dk

 

Share

Category: Ledelse

About the Author


Comments are closed.